Lider du af soleksem, så kan La Roche-Posay måske hjælpe

 TEST & ANMELDELSE 

Soleksem – lider du af det? Så læs med her

Solen er skøn. Det fantastiske humør indfinder sig når den titter frem. Og så er den sørme også gavnlig i forhold til at supplere vores knogler med D-vitamin.

MEN nogen af os kan ikke tåle solen i større mængder. Jeg er selv en af dem. Jeg har i flere år døjet med soleksem. Og det giver mig store problemer,  idet jeg elsker at rejse til syden. Jeg får udslæt i form af røde knopper og blærer. Jeg får dem mest på armene, men også på skinnebenene og på maven. Det er ekstremt generende. Det giver både kløe og en meget brændende fornemmelse.

Hver eneste sommer håber jeg, at det ikke bliver så slemt eller håber på at det er gået væk. Jeg klarer mig fint de første 4 til 5 dage, men så er det også slut. Det er ikke så længe siden, at jeg kom hjem fra Grækenland med soleksem og måtte søge hjælp hos lægen.

 

 

Men hvorfor får nogen af os soleksem?

Man mener, at det er sollyset, som danner et proteinstof som kan give en allergisk reaktion.

For 50 % af os, som bliver ramt skyldes overfølsomhed overfor UVA-strålerne. For de næste 25 %, kan det skyldes at man ikke kan tåle UVB-strålingen. Og de sidste 25 % er overfølsom overfor både UVA og UVB. UVB strålingen er den som kan give dig solskoldninger.

 

Solcreme fra La Royche-Posay

Som jeg tidligere skrev, så måtte jeg til lægen efter at jeg kom hjem fra Grækenland. Da jeg skulle hente min ordinerede creme på apoteket, præsenterede apotekeren mig for solcreme fra La Royche-Posay. 

 

Hun fortalte mig at:

 • – solcremen er lavet til dig, som har særligt sensitiv hud eller får soleksem
 • – den er udviklet i samarbejde med dermatologer og hudlæger
 • – den har en højere UVA-beskyttelse end EU anbefaler
 • – den er parabene-fri
 • – den er parfume-fri
 • – den kan anvendes både i ansigt og på krop
 • – den fedter ikke
 • – huden absorberer cremen meget hurtigt
 • – den er meget vandafvisende
 • – du ikke bliver hvid at se på når du smører dig ind
 • – at den har en fløjlsagtig konsistens

 

På trods af alle disse gode påstande, købte jeg ikke solcremen på apoteket. Mere fordi jeg synes, at den var virkelig dyr.

Men jeg er glad for, at jeg tænkte mig om en ekstra gang inden jeg tog til Alanya i Tyrkiet.  Købte den hos Taxfree i Københavns lufthavn.

Har du soleksem, så kan La Roche-Posay måske hjælpe

 

Sådan holdte jeg soleksemen på afstand

Der findes en del varianter af solcremen. Jeg købte La Roche-Posay Anthelios Comfort SPF 30.  Ifølge apotekeren, skal du bruge mindst faktor 30,  hvis du har tendens til soleksem. Den reddede simpelthen min ferie i Alanya. Med cremen og lidt fornuft, har jeg været fuldstændig fri for soleksem. Alle de påstande som apotekeren påstod holder i min optik. Og det er en virkelig lækker blødgørende creme, som holder huden godt fugtet uden at fedte.

Jeg smurte mig godt ind – specielt på de områder hvor soleksemen normalt kommer. Lod cremen virke i mindst 30 min inden jeg gik ud i solen. Og udover det så undlod jeg, at være i solen mellem kl. 12 – 16. På nær en dag hvor vi tog på tur. Og så har jeg selvfølgelig smurt mig ind af flere omgange.

Uanset hvilken solcreme man køber, så kan vand og tørring med badehåndklædet kun resultere i at cremen ikke holder så længe. Og samtidig med, skal man  også huske på at man ikke kan opholde sig i solen i uanet mængde tid bare fordi man har smurt sig ind 1 gang.

Prisen for sollotionen hos CPH Taxfree lød på kr. 195,- for 300 ml.  På apoteket mener jeg, at den kostede kr. 209,- for 250 ml. Du kan evt. også købe den her. Her koster 250 ml ca .kr. 163,-. Og det er incl. fragt.

 

 

Konklusion

Jeg kan selvfølgelig ikke garantere, at det er den rigtige solbeskyttelse til lige netop dig. Men jeg vil da helt sikkert anbefale dig at prøve den, hvis du ligesom mig lider af soleksem.

Den har fungeret for mit vedkommende. Jeg er simpelthen så lykkelig over at have fundet denne sollotion. Og den kommer til at være en genganger i mit solliv.

Ja, sollotionen er temmelig dyr. Men er det ikke værd at betale lidt mere? Og fordelene opvejer i høj grad.

 

 

TIP

Hold dig i skyggen hvis du allerede har fået soleksem. I det tilfælde så tror jeg absolut ikke at cremen virker 🙂

Hvis sol-produkter er påført nedenstående symbol, så betyder det at  produktet har en UVA beskyttelse, som svarer til mindst en tredjedel af UVB beskyttelsen. Det svarer til den beskyttelse som EU Kommisionen anbefaler. Du kan læse mere her.

 

uvasolcreme

 

Har du selv erfaringer med denne solcreme? Eller har du evt. fundet en anden solcreme, som hjælper lige så godt? Skriv endelig en kommetar. Vi kan jo helt sikkert gøre brug af hinandens erfaringer.

Har du soleksem, så kan La Roche-Posay måske hjælpe

 

 


Jeg er ikke betalt for at skrive denne blog post. Cremen har jeg selv købt. Jeg kan selvfølgelig ikke garanterer, at produktet har samme virkning for dig.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *