Charterferie til Hersonissos, Kreta i Grækenland

Star Beach Village & Water ParK, Hersonisson på Kreta

For lang lang tid siden bestilte vi en charterrejse til Hersonissos, Kreta i Grækenland. Nu har vi været afsted. Kom hjem søndag morgen i sidste uge. Det var vores jomfrurejse til Grækenland. Og jeg må sige, at jeg er mere end solgt. Det er jo et helt igennem fantastisk land med et meget gæstfrit og smilende folkefærd. Jeg har prøvet at stykke lidt sammen, som forhåbentlig kan give dig et indblik i min oplevelse.

Hotellet

Vi boede på Star Beach Village & Water Park.  Jeg var overrasket over størrelsen af stedet. Er virkelig stort. Der er adskillige bygninger med hotelværelser og lejligheder. Der er vandland, flere swimmingpools, afdeling for børn og afdeling for de unge. Tilhørende er der 2 små sandstrande med liggestole og parsoller, som er gratis hvis du bor på hotellet.

Det er et all inclusive hotel. Er meget velegnet til familier og unge. Der er vandsportsaktiviteter – blandet andet parasailing og andre speedbådsaktiveter som f.eks. bananen.

Både min mand, min søn og hans kæreste prøvede parasailing. Ville ønske at jeg selv havde gjort det 🙂

Servicen på hotellet var helt i top. Og det er uanset om vi taler om stuepigerne, personalet i receptionen eller personalet i restauranten. Her var ikke en finger at sætte på servicen. Alt personale var altid uhyre hjælpsomme, og havde altid et smil på læben.

Du kan læse mere om hotellet her og se priser mv.

Star Beach Village & Water ParK, Hersonisson på Kreta

Star Beach Village & Water Park, Hersonisson på Kreta

Star Beach Village & Water ParK, Hersonisson på Kreta

Star Beach Village & Water ParK, Hersonisson på Kreta

 

Et All Inclusive koncept

Vi havde aldrig prøvet et all inclusive koncept. Så til at starte med var jeg faktisk lidt skeptisk. Jeg tænkte, til at starte med, at det kun ville handle om kvantitet og ikke kvalitet. Men den tanke blev fuldstændig hakket til plukfisk.

På dette hotel bliver der virkelig gjort noget ud af maden. Der var voldsomt meget at vælge imellem. Om morgen var der friskbagt brød og boller, pandekager, frisk frugt, mange forskellige slags yoghurt, müsli, nødder, dadler og croissanter, smoothie-bar, osv. Og bedst af alt, så var det muligt at få lavet en frisk omelet lige på stedet med valgfrie ingredienser. Det var et sandt paradis i min optik. Specielt når man som jeg synes, at morgenmaden er dagens bedste måltid.

Til frokost og aftensmad var udvalget lige så stort. Der blev serveret alt lige fra fisk, bøf, fritter, græsk salat til overdådige desserter, is og vafler til børnene. Om aften var der tit udvalgt et tema med f.eks. græsk mad eller mexikansk mad. Men selvom man f.eks. ikke kan lide mexikansk, så var der alligevel rig mulighed for at finde noget man kunne lide.

Der var heller ikke et øje tørt når det gjaldt drikkevarer til maden. Der var juice, sodavand, vand, øl og vin.

I det hele taget et super okay koncept. Et koncept med frihed. Alt er taget hånd om inden man tager hjemmefra. Alt er købt og betalt. Og så er det jo også meget billigere.

Det eneste jeg synes er synd, er at konceptet i høj grad sikkert går ud over de små lokale restauranter, som i mange tilfælde sikkert også må dreje nøglen om.

Overdådige desserter på Star Beach Village

 

Seværdigheder

Der er virkelig mange seværdigheder og masser af ture at tage på. Desværre er turene virkelig dyr. Jeg vil derfor anbefale, at man hjemmefra planlægger hvad man vil se og sørger for at have pengepungen i orden. Og ikke kommer som vi gjorde, og tror at vi skal prøve det hele. Vi købte 1 guidet tur. Og for 4 personer kostede den ca. 1800 kr.  Og det var en af de billigste. Det var turen til Spinalonga. Du kan læse lidt om den herunder samt vores tur til Koutouloufari.

Naturen er en seværdighed for sig selv. Her er utrolig flotte bjerglandskaber, dybe kløfter og utroligt smukke palmelunde.

 

Koutouloufari

Vi havde besluttet os for at gå en tur i bjergene. Og heldigvis lå vores hotel lige for foden af bjerget.

På vores tur på bjerget kom vi igennem byen Koutouloufari. Det er en lille malerisk og idylisk landsby, som ligger nær foden af Charakas Bjerget og over Hersonissos Havn. Der er turisme i byen, men jeg synes virkelig at man har formået at bibeholde det originale aspekt.

Her finder du gamle traditionelle stenhuse, snævre brolagte gader som snor sig, små gårde som er overdækket af vinstokke som giver skygge. Masser af små og farvefulde tavernaer,  hvor du kan nyde en frokost eller få en kop kaffe.

Der er fantastisk smukt – og der er ingen tvivl om, at jeg godt kunne holde en uges ferie på netop dette rolige og fantastiske sted.

Fantastisk tur. Nok den bedste. Udover den smukke landsby, møder du på din vej både råt, uspoleret og stenet terræn, men også smukke olivenlunde og en fantastisk udsigt over Hersonissos og Ægæerhavet.

Koutouloufari, En tur op i bjergene

Koutouloufari, En tur op i bjergene

Koutouloufari, En tur op i bjergene

Spinalonga – de spedalskes Ø

Det er en lille ø, som ligger nord for Agios Nikolaos. Spinalonga er øen hvortil man sendte alle de spedalske. I 1903 besluttede Grækenland, at øen skulle være et behandlingssted. Og allerede fra 1913 sendte man ikke kun spedalske fra Kreta, men fra hele Grækenland.

Øen har en fascinerende historie, men synes i høj grad også at den er meget uhyggelig. Man kan ikke forstille sig hvordan det må have været at være “fængslet” på en ø man ikke kunne forlade – men samtidig kunne se over til fastlandet hvor ens venner eller familie boede.

Øen er meget lille. En kilometers penge er der rundt om øen. Og tænk – på et tidspunkt boede der 400 spedalske. Så kan man tale om befolkningstæthed.

Kommer du til Kreta, vil jeg anbefale at du tager turen til Spinalonga. Meget lærerigt – og en af de steder som alle burde se. Er du interesseret i at læse mere om øen, så klik her.

Der er også skrevet en bestseller roman om Øen. Den er skrevet af Victoria Hislop og kan købes  her.  Har du en kindle, kan du også downloade den her. Jeg har selv lige købt den. Og den er billigere som e-bog.

Spinalonga - de spedalskes Ø

Spinalonga - de spedalskes Ø

 

Andre ture, som kunne være interessante

Da turene var så dyre, tog vi kun 1 betalt guidet tur.  Men der var helt klart et par ture, jeg godt kunne have tænkt mig at tage med på:

Samariakløften – Her taler vi om en 18 km dagslang vandring igennem en kløft. Den regnes for en af Europas længste. Og skulle være noget så smuk. Den blev i gammel tid dannet af en flod, som løb mellem bjergene Lefka Óri og Volakias. Dette er nok den tur som jeg ærgrer mig mest over ikke at have været på.

Jeepsafari – Her har man selv mulighed for at køre jeepen på små off-road veje. Den synes jeg kunne have været skøn at tage med på. Ikke mindst fordi man får set naturen på tæt hold, men også fordi man selv er med til at lave / grille maden på turen.

Chrissi Island – Smuk bådtur – hvor man passerer den smukke natur og ender ved Chrissi Island. Her skulle efter sigende være de flotteste hvide sandstrande, og det mest turkisblå vand. Og med mulighed for snorkling.

Santorini – Denne tur skulle også være ret så attraktiv, men nok også den dyreste. Den koster langt over 5000 kr. for 4 voksne. Men jeg ville dog alligevel gerne have set den smukke ø med de traditionelle hvidkalkede græske huse med blå tage.

Golf – Er du glad for golf så er det også en mulighed. På en togtur kørte vi forbi stedet og det er utrolig smukt. Du kan læse mere om det her.

 

Til Grækenland igen?

Jeg kunne virkelig godt tænke mig, at komme tilbage til Kreta igen. Synes slet ikke, at jeg har oplevet nok endnu. Og jeg er også helt tændt på, at besøge andre steder i Grækenland.

Vi har herhjemme talt om at tage på en vandreferie i bjergene. Det kunne være helt fantastisk. Tror også at min søn er blevet bidt lidt af vandrefebren 🙂

Har du været i Grækenland før? Hvis ja – hvor har du været og har du nogle gode tips?

 

 

Follow:

8 Comments

 1. Camilla Petersen
  2. juni 2017 / 17:32

  Jeg har været på Halkidiki i Grækenland og to gange på Kreta. Første gang i Daratso og anden gang i Agia Marina (Chania)
  Elsker Grækenland og kulturen. De små hyggelige tervernaer.
  Chania havn er fantastisk om aftenen. Den skulle i prøve at opleve næste gang

  • Jeannette
   Forfatter
   2. juni 2017 / 17:40

   Hej Camilla

   🙂

   Tak for din kommentar. Jeg har lige slået Halkidiki op på google. Hold op hvor ser det smukt ud. Ingen tvivl om at det må udforskes.
   Tusind tak for tippet :
   Ha¨en skøn aften!!!

   Knus til dig 🙂

 2. 2. juni 2017 / 18:48

  Det ser virkelig hyggeligt og lækkert ud Jeanette Men puha! Det er lidt dyrt…..

  • Jeannette
   Forfatter
   2. juni 2017 / 19:44

   Hej Monia 🙂

   Selve ferien med fly og hotel, incl. all inclusive var ikke vildt dyrt. Ca. 5000,- pr snude. Det var mere turene, som jeg synes var vanvittig dyre. Og de ture skal der i hvert fald spares op til i stor stil — næste gang:)

   Men hvis man ser på rejsemål som f.eks. tyrkiet – som vi tager til om 6 dage. ja, i forhold til dette så er det dyrt. Her har vi kun givet 3000 kr. pr. ps. Og det er incl. fly – hotel og halvpension 🙂

   Ha´en skøn aften 🙂

   Knus til dig 🙂

 3. 4. juni 2017 / 21:20

  Jeg elsker Grækenland. Og efter at, have læst din beskrivelse ville jeg ønske vi skulle afsted i morgen.

  • Jeannette
   Forfatter
   4. juni 2017 / 23:06

   Hej Malene

   Det kan jeg godt forstå. Det er jo også et helt igennem fantastisk land.
   Vi er også meget enige om herhjemme, at vi skal afsted igen. Kunne rigtig godt tænke mig
   at holde ferie i bjergene og komme på en regulær vandreferie der.

   Skal I til Grækenland i år?

   Knus til dig :

   • 5. juni 2017 / 7:52

    Nej desværre. Det bliver måske næste år. Jeg har været i Grækenland et par gange, men faktisk aldrig på nogen af øerne. En vandreferie lyder fantastisk.

    • Jeannette
     Forfatter
     5. juni 2017 / 8:02

     :):):) Ja det synes jeg også – Og det er så befriende en måde at opleve på.

     Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *