Grove Sandwichboller med hørfrø

Grove sadwichboller

Nogle gange er det bare så svært at blive ved med at finde på hvad, der skal spises til aftensmad. Så derfor valgte jeg i går, at bage nogle grove sandwichboller med hørfrø. Ideen var at familien, selv kunne bestemme hvad der skulle puttes i. Nemt skal det være en gang imellem 🙂

Opskriften på grove sandwichboller kom til i løbet af dagen i går, så jeg var meget spændt på hvad familie-hovederne synes om dem. Specielt fordi det er første gang, at jeg har valgt at fodre dem med hørfrø. ha ha. Min mand synes dog, at de smagte vildt godt, og kunne sagtens se sig selv spise dem til morgenmad også. Min søn synes at de var ok. Men et ok fra ham er også stort.  Så alt i alt var det jo en succes. Derfor tør jeg også godt dele opskriften med jer.

Du skal blot være opmærksom på, at bollerne indeholder en del kalorier, MEN det er nogle gode nogle 🙂 Opskriften er til 8 store boller, men du kan sagtens lave dem til 16 mindre. Jeg har indsat info om energifordeling i bunden af blogposten. Dog omhandler energifordelingen kun dejen.  Det er jo sådan at energifordelingen, og vægten efter bagning er ændret. Og jeg må ærligt talt indrømme, at jeg ikke har nogen anelse om hvordan energifordelingen udregnes når dejen er færdigbagt. Så hvis du ligger inde med en sådan information, så er jeg virkelig lutter øre.

Læs evt. også: Opskrift:Boller med pekannødder og dadler

Grove sadwichboller

Grove sadwichboller

 

Opskrift til 8 store grove sandwichboller:

 • 50 g Lurpaksmør
 • 25 g gær
 • 4 dl minimælk
 • 1 dl Yoggi Original yoghurt med fersken & hindbær
 • 2 tsk fint salt
 • 140 g økologisk hørfrø
 • 40 g økologiske solsikkekerner
 • 225 g grahamsmel
 • 325 g hvedemel
 • æg ( hun til pensling)

 

Fremgangsmåde:

Smelt smør og tilsæt minimælk.  Mælken køler smøret ned, så lun indtil lunken. Tilsæt herefter gær. Når gær er opløst, kan du tilsætte yoghurt.

Så er det tid til at tilsætte alle de tørre ingredienser. Start med salt, hørfrø og solsikkekerner. Rør godt. Tilsidst kan du sigte grahamsmel og hvedemel i lidt af gangen. Rør godt igennem.

stil dejen til hævning et lunt sted. Jeg lod min dej hæve i 45 min. Den skal helst hæve til dobbelt størrelse.

Drys  lidt mel ud på bordet og slå dejen ud. Form 8 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem til med et viskestykke, og lad dem efterhæve i 30 min.

Bag i ovnen ved 200 grader, på midterste rille, i 25 min.

 

Energifordeling pr. bolle (brugte 160 g dej til hver bolle)

421 kcal pr. bolle

 • Kulhydrat: 53,1 g
 • Protein: 16,1 g
 • Fedt: 13,9 g
 • Kostfibre: 6,1 g

Håber du kan lide opskriften. Bon appétit 🙂

 

 

Du kan følge mig her: FACEBOOK INSTAGRAM ♠ BLOGLOVIN´

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *