Krydderurter på terrassen

Zink Trug til plantning af krydderurter på terrassen

Krydderurter på terrassen er endnu et led i projektet om, at gøre terrassen til et hyggeligt sted at være. Men det er da også bare så lækkert og charmerende, at kunne plukke de friske urter direkte fra potten.

Hvilke krydderurter har jeg valgt til terrassen

Udover at krydderurter pynter og dufter helt vidunderligt, så er det også vigtig at få placeret de rette urter det helt rigtige sted. Nu har jeg virkelig mange solskinstimer på terrassen (og den er overdækket), hvilket betyder at der kan blive godt varmt derude. Ud fra det kriterium har jeg valgt, at jeg skal have følgende krydderurter.

Timian

Planten bliver ca. 30 cm høj og er meget velegnet til potter. Den dufter og pryder.  Du kan f.eks. bruge den i gryderetter, kartoffelretter, sammen med lam og fjerkræ. Planten er også temmelig hårdfør og kan overvintre ude. Jeg vil nok vælge at tage den med indendørs til vinter, hvis jeg har plads vel og mærket 🙂

Basilikum

Denne plante bliver også ca. 30 cm høj, og er ligesom timian meget velegnet til krukker. Den dufter også vildt dejligt. Basilikum passer virkelig godt til pastaretter, tomatsalater og eksempelvis pesto. Jeg har faktisk aldrig selv prøvet at lave pesto, men det må jeg jo prøve når planten er klar til brug. Desværre så holder planten kun en enkelt sæson.

Dild

Denne plante synes jeg faktisk  bare er mere dekorativ. Jeg bruger den sjældent i madlavningen. Nok mere som pynt. Men når jeg nu planter den, så bliver jeg også nødt til at prøve den af -måske i en kryddersmør. Har læst at planten kan blive op til til en meters penge høj. Men det gør den næppe i en potte.

Purløg

Ej jeg elsker purløg . Purløg er den krydderurt, som for mig vidner om sommer og sol – og jeg er storforbruger på denne årstid.  Jeg elsker at spise purløg på tomatmadder og  i omeletter. Og så er den jo bare super dekorativ med sine smukke violette blomster.

Lille tip.. Hvis du ikke selv har lyst til at plante de små purløgs frø, så kan du sagtens smide den purløg du køber i supermarkedet i en potte. Man må gerne snyde lidt 🙂

Læs også: Forårs make-over af terrassen

 

Purløgs frø og basilikum frø


Godt køb

Tog i Føtex på jagt efter frø. Men jeg kiggede også på potter. Her faldt jeg over dette skønne zink trug. Til at starte med troede jeg bare at det var en potte og intet andet. Og hvordan kunne jeg egentlig komme frem til den konklusion?? Den var nemlig godt tung :). Nå,men på vejen hjem gik det så op for mig, at der i potten både var jord og 3 forskellige slags frø. Og så til 50 kr. Det synes jeg er et godt køb. Så 2 af dem blev det til.

Så hvis du også vil have fat i en af de her zink trug, så skynd dig en tur i Føtex. Det så ikke ud til, at de havde vildt mange af dem. De havde dem også i forskellige størrelser. Så nu skal jeg blot igang med at så – og så håber jeg på at det kommer til at se rigtig fint ud.

Zink Trug fra Føtex till plantning af krydderurter

Pose med jord og brev med krydderurter frø

Krydderurter frø - dild, timian og basilikum

 

Zink trug

 

Planter du selv krydderurter på terrassen eller på din altan? I så fald hvilke planter du?

 

 

Du kan følge mig her: FACEBOOK ♥ INSTAGRAM ♠ BLOGLOVIN´

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *