Min by: Brønshøj-Husum

 Luftfoto Husum-Torv
Som led i en stafet hos Bloggers By Heart, har jeg skrevet om Brønshøj-Husum, som er den by, jeg bor i.
Da jeg havde meldt mig til at være med i denne stafet, slog jeg Brønshøj-Husum op på nettet. Blev ærlig talt lidt ked af det. For der mødte mig rigtig mange sider, som omhandler “Boghandleren fra Brønshøj” , vold, drab og anden bandekriminalitet. Er det virkelig hvad vi er kendt for? Terror og kriminalitet?

Ja, vi kan godt blive enige om at byen har haft sit at slås med. Men det skal vi ikke dvæle ved – byen har også rigtig mange gode sider og er en lille oase.

 

Hvordan er jeg endt her?

Byen er delt op i 3 områder. Nemlig Brønshøj, Husum og Tingbjerg. Jeg bor selv i Husum området, og her har jeg boet i ca. 17,5 år.

Det var faktisk slet ikke meningen, at vi skulle bo i Husum. Men af omveje endte vi med at flytte ind – midlertidigt- hos min mands mormor og morfar. Det endte så med at vi blev hængende. Ikke mindst fordi det var hyggeligt at være sammen med familien, men også fordi vi tænkte at vi måske kunne gøre en forskel på deres ældre dage.

 

Hvad er der særligt ved Brønshøj-Husum?

Brønshøj-Husum er en multikulturel by. Her er utroligt mange nationaliteter. Synes at have læst at 36% af indbyggerne her i byen har anden etnisk baggrund.  Så vi er noget af en blandet landhandel.

En anden særlig ting er at byen er en naturby. Den er omkranset af grønne områder. Det opdager man måske ikke når man kører gennem byen. Som regel passerer folk jo via Frederikssundsvej, som er handelsgaden.

Af grønne arealer,  kan jeg f.eks. nævne nedenstående steder. Her er masser af skøn natur og masser af dyre og fugleliv.

 • Utterslev Mose
 • Vestvolden
 • Kagsmosen
 • Brønshøjparken
 • Bellahøjparken og Degnemosen
 • Husumparken

Faktisk, så er der arrangeret en flagermustur den 18. juli 2017 ved Utterslev Mose. Her er der mulighed for, at tage ud sammen med biolog Inger Kærgaard for at finde ud af hvilke forskellige arter der er. Jeg påtænker selv at tage med. Hvis du synes, det kunne være spændende at tage en tur med familien – så se her.

Her er også rigtig gode aktivitetsmuligheder for både børn og unge. F.eks. har vi Pejsegaarden. Den kender de fleste nok. Den har eksisteret siden 1945 og her undervises stadig i dans. Den er nu blevet fuldt ud renoveret. Den var tidligere ejet af Britt Bendixen.

Udover det, så er der eksempelvis også Husum og Brønshøj Fodboldklub. Der bliver lavet masser af arrangementer for de unge og er samtidig også et godt samlingspunkt.

 

Hvor spiser man den bedste frokost og aftensmad?

Faktisk så spiser vi for det meste både frokost og aftensmad udenfor byen. Som regel så ynder vi, at finde nye og spændende restauranter i København. Men der er dog 2 steder som min mand og jeg er kommet på – on and off – igennem de sidste 17 år.

Frokost:

La Belinda. Det er både en cafe og restaurant. Her serveres der alt lige fra burgere, salater, pizzaer til en herregårdsbøf. Det er helt klart et dejligt sted. Det ligger på Husum Torv. Du kan finde dem her. Der er en meget afslappet atmosfære med hyggelig indretning. Stedet har eksisteret i mere end 30 år.

 

Aftnesmad

Sushi på FUYI i Brønshøj-Husum

Her vil jeg nævne Restaurant FUYI, som ligger på Islevhusvej 32, 2700 Brønshøj. Jeg mener at den har omkring 18 år på bagen. Vi startede med at komme der da min søn blev født.

Stedet har ikke forandret sig særlig meget i disse år. Men det er utrolig hyggeligt. Her har du mulighed for, at vælge dine ingredienser til lige netop den wokret du ønsker. Der er også kinesisk buffet. Den er ikke stor. Men okay. Inden for de sidste par år, er der også kommet lidt sushi til. Den er med som en del af buffeten.  Kan klart anbefales.

 

I hvilke butikker er det bedst at shoppe?

Vi har den mest fantastiske slikbutik. Den går under navnet “Chokoladetærten”.  Her møder du Ali & Asaad bag disken. De sørger altid for god stemning. Det er altid så hyggeligt, at komme der. Det ender altid med, at man bliver lidt længere, fordi man lige skal have en snak om løst og fast.

Jeg må indrømme,at jeg faktisk ikke handler særlig meget her i Brønshøj. Kun de almindelige dagligdagsindkøb fra Netto og Føtex. Tøj, makeup, og andre sjove ting handles over internettet, i Rødovre Centret eller i København.

Her har dog tidligere været tøjbutikker, og  møbel og -interiørbutik som jeg har elsket at handle hos, men de er desværre lukket.

Chokoladetærten Brønshøj-Husum

 

Hvor kan man tage hen på en regnvejrsdag?

Udover at tage på Cafe La Belinda – så er der biblioteket. Jeg har brugt så mange timer der. Både sønnen og jeg har elsket at bruge timer der. Med et hyggeligt læsehjørne, og masser af  bøger, bliver det ikke meget bedre. Vi gør det desværre ikke så meget mere, efter at sønnen er blevet 17. Men det kan da klart anbefales til børnefamilierne.

Husum Bibliotek - Min by: Brønshøj-Husum

 

 

Hvor er det bedste sted at blive forkælet ?

Helt klart hos Yvonnes Beauty, hvor du får de mest skønne ansigts behandlinger. Det er en fantastisk klinik. Lille, men hyggelig. Og du kan være helt sikker på, at du får en professionel behandling.  Det er ren velvære.

Yvonnes Beauty - Min by Brønshøj-Husum

 

Mit yndlingssted?

Mit yndlingssted er nok Kagsmosen. Nok mest om sommeren når der er grønt og frodigt. Det ligger ved Vestvolden og Husum St. og breder sig ind over Rødovre og Herlev. Det er et lille fredet område, som er rigt på dyreliv.

Det er et skønt sted at gå tur med hunden. Her kan vi gå tur rundt om den lille smukke sø. Her er så fredeligt og det kan engang imellem være skønt at komme væk fra det mere pulserende liv.

Det er  også en smuk rute hvor du kan løbe eller powerwalke. Du kan finde ruten her.

 

Derfor elsker jeg at bo i Brønshøj-Husum?

Det ligger utroligt centralt. Vi er omgivet af grønne områder. Der er ikke langt til noget som helst. Der er faktisk kun 20 – 25 minutter med bus eller tog  ind til Københavns Centrum. Og udover rigtig dejlige naboer, så er her også en skøn diversitet. Diversiteten gør det lidt mere charmerende.

Men hvis jeg skal være ærlig, så har jeg ikke planer om at blive i byen. Jeg drømmer om, at flytte til lidt mere landlige omgivelser. Men der ingen tvivl om, at Brønshøj altid vil have en plads i mit hjerte.

 

Funfacts og bonusinformation om Brønshøj-Husum

Det er værd at nævne Højlys.dk . Her har man sat lys på det gamle vandtårn – og nu er det muligt for borgerene i byen, at tænde for lyset på vandtårnet via den nævnte hjemmeside. Har ikke selv prøvet det endnu 🙂

Forfatteren Bjarne Reuter er vokset op her i byen. Og sjovt nok, så er Busters Verden og Zappa blevet filmatiseret her. Hvis du ligesom mig var barn i 80´erne, så nikker du sikkert genkendende til filmene.

Og så kan man få Danmarks bedste Romkugler. I hvert fald har Kirsten’s Konditori fået prisen. Det er nok mange år siden, men jeg hører stadig folk sige at det er de bedste. Det er blot en katastrofe, for jeg har ikke selv  smagt dem.

 


Næste søndag, den 2. juli 2017, rykker stafetten videre. Så er det Tamara´s tur til at fortælle om den by hun bor i. Nemlig Store Heddinge på Stevs. Du vil kunne læse det hos Norvillo.dk

I Bloggers By Heart Stafetten er der også skrevet om disse byer.: RoskildeDragørSydhavnenÆrø og Stockholm. Blot klik på det bynavn du gerne vil læse om.


 

 
Follow:

2 Comments

 1. Camilla Petersen
  25. juni 2017 / 10:22

  Du har ikke nævnt Staalvand som ellers er en fantastisk Café

  • Jeannette
   Forfatter
   25. juni 2017 / 10:29

   Hej Camilla

   Jamen altså 🙂 Du er den 2. i dag, som gør mig opmærksom på Staalvand. Der er vist ikke andet for, at jeg bliver nødt til at tage manden i hånden og kommer afsted.

   Har faktisk prøvet det for mange mange år siden. Da var vi desværre ikke så begejstrede. Men tingene ændrer sig jo. Så vi tager en omgang mere 🙂

   Knus fra Jeannette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *