Opskrift: Let æggekage med hvidløg og spinat

 

Opskrift: Let æggekage med hvidløg og spinat

Det var faktisk meningen, at jeg her til aften skulle have lavet spinatpandekager. Men jeg orkede simpelthen ikke. Jeg har vasket tøj hele dagen. Ryddet op alle vegne og tømt et kælderrum og roteret rundt på alt muligt.  Vi skal nemlig have udskiftet vores fyr i morgen.

Så aftensmaden skulle være nem. Så derfor tog jeg bare hvad jeg havde af ingredienser i køleskabet og smækkede en æggekagge sammen.  Resultatet blev efter egen mening rigtig god. Og derfor deler jeg den med jer.


Ingredienser til æggekage 

2-3 personer

  • 8 mellemstore æg
  • 1 skvæt mælk
  • 3 små fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stor håndfuld babyspinatblade
  • 1 stor tomat (ca. 100 – 125 gram)
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 lille håndfuld revet Gouda ost
  • 1 lille håndfuld revet Cheddar ost.
  • solsikkeolie til stegning

 

Sådan gør du:

  • Snit løg, rød peberfrugt og en tomat
  • Hak babyspinaten groft ( stil denne lidt til siden)
  • Spisk æg godt og tilsæt en skvæt mælk
  • Tilsæt salt og cayennepeber i æggemassen og rør rigtig godt
  • Tilsæt babyspinaten i æggemassen
  • Kom lidt olie på panden. Svits løg og peberfrugt sammen med friskpresset hvidløg ( til løg er bløde)
  • Tilsæt den snittede tomat
  • Tilsæt æggemassen
  • Drys osten udover massen.
  • Læg et låg på og steg ved svag varme i ca. 10 min.

Hvordan plejer du at lave din æggekage ? Er lidt nysgerrig og elsker inspirationen.

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *