Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

Jeg kom hjem fra Alanya i Tyrkiet den 16. juni 2017. Det har været en fantastisk tur. Jeg har valgt, at dele min oplevelse af turen op i 2 dele. Og denne handler om paragliding. Den vildeste oplevelse.

 

En vild beslutning bliver taget

Paragliding !! Det var faktisk ikke en aktivitet, som var planlagt. Men vi var på en restaurant, hvor vi mødte nogle danskere som lige havde været afsted. Vi talte lidt frem og tilbage, og så besluttede min mand lige pludselig at det skulle prøves.

En af grundene til at han ville prøve skyldes, at han ville se om han kunne komme sin højdeskræk til livs. Så ja hvorfor ikke. Jeg valgte at hoppe med på vognen.

Og en to tre, så havde tjeneren som vi kendte ringet til Ulusky – og en aftale kom i stand.

 

Så er vi på vej

Mandag kl. 10 blev vi hentet af en chauffør, som kører os ned til Cleopatra Beach – ikke langt fra Havana Beach Club og Alladin Statuen.

Herfra kører vi op i Tarusbjergene, ad den vestlige bjergkam. Vi kører af små og ikke særligt brede veje, som snor sig rundt om bjerget. Jo højere vi kommer op des smukkere bliver det. På vejen møder vi gårde med geder, som lige skal over vejen. Kommer igennem smuk skov for derefter at ende oppe på toppen af bjerget. Det tager ca. 25 min at køre derop.

Vi er nu ca. 700 – 800 meter oppe over havet overflade.

 

Så er det tid til Tandem Paragliding

Der er livlig aktivitet med klargøring af skærme og div. udstyr. Imens får vi mulighed for at nyde den fantastiske udsigt. Det er panoramaudsigt i verdensklasse. Og det er vildt nok, at vi næsten kan røre ved skyerne.

Kort tid efter, at min mand har taget turen ud over klippekanten, er det min tur. Man bliver godt instrueret i hvordan man skal forholde sig og hvornår man skal gøre hvad. Det er ikke en let opgave, at skulle løbe med en lige bag ved sig. Men det går. Det er super sjovt.  Og jeg letter allerede fra jorden inden jeg når kanten.

 

Frihed ud over alle grænser

Vi svæver ud over bjergets kant.  Et syn af en anden verden toner frem. Det er næsten som et smukt lærred. Der er udsyn ud over smukke dybe dale. Hele Alanya By ligger for mine fødder, og der er den smukkeste udsigt udover Cleopatra Beach og det smukke Middelhav.

Jeg synes, at det er svært at sætte ord på oplevelsen. Men det er vildt, det er smukt og det er ekstremt fredfyldt at svæve deroppe sammen med fuglene, der spreder sine vinger. Måske kan det bedst beskrives som en frihed ud over alle grænser. Du er fri som fuglen i et smukt paradis. I det mindste for ca. 20 til 25 minutters tid.

Men når du svæver rundt deroppe, så ønsker man næsten at kunne få lov til at blive. Men desværre – så skal det jo gå nedad.

Men inden da, blev jeg spurgt om jeg ønskede lidt ekstrem action imens jeg hang lige oppe over Middelhavet. Og selvfølgelig ville jeg da det :). Og så fik jeg ellers en tur hvor vi svingede vildt frem og tilbage. Sikke et sug man fik i maven. Helt fantastisk og super sjovt.

Efterfølgende er det tid til at lande. Vi daler ned og laver en perfekt landing på Cleopatra Beach – lige foran Ulusky´s tilholdssted.

 

Snyd ikke dig selv for en paragliding oplevelse

Hvis du nogensiden kommer til Alanya, så kan jeg kun anbefale dig at prøve paragliding. Det er en oplevelse for livet. Og måske noget af det smukkeste du kan opleve.

Jeg vil anbefale, at du tager kontakt til Ulusky. Deres piloter er topprofessionelle. De har paraglided i mange år, har styr på sikkerheden og har licens.

Min pilot hed Ömür Deniz  Erdal. Han har paraglided siden 2009.

Og jeg vil ærligt sige, at man føler sig meget sikker i piloternes selskab. Der er ingen tvivl om, at de ved hvad de laver. De har styr på situationen. Så der er absolut ikke noget at være bange for.

Deres hjemmeside findes her,

Du kan lave reservation hos dem på tlf: +90 532 630 06 13 eller +90 242 511 82 22

 

Hvad koster det?

Så vidt jeg husker – så ligger priserne sådan her:

 • Tandem Pargliding – 50 €
 • Billeder og Video – 40 €

Vi valgte den fulde pakke til 90 €. Man kan næsten ikke tage sådan en tur uden at have beviser med hjem i kufferten. Jeg har fået 2 videoer og ca. 130 billeder.

Incl. i prisen er afhentning på hotel. Super service. Super skønne mennesker. Jeg anbefaler dem meget varmt.


Jeg har herunder indsat nogle af de bedste billeder, som giver dig et indblik i min tur fra start til slut. Jeg vil forsøge at få downloadet mine videoer og få lagt noget musik på. Når det er gjort, så deler jeg dem naturligvis med jer.

Har du nogensinde selv paraglided ? Hvis ja, hvordan var din oplevelse?

Hvis du ikke har paraglided før – kunne du så tænke dig at prøve det?

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

 

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

Tandem Paragliding med Ulusky i Alanya

jeannettewest.dk signatur

Follow:

4 Comments

 1. 8. januar 2018 / 13:51

  Jeg prøvede også paragliding i Nepal, og syntes det var en helt fantastisk oplevelse! Det var vildt at se alting oppefra!
  Det er nogle fede billeder du har fra din paragliding oplevelse! Jeg var så optaget af naturen under mig, at jeg ser hammer kedelig ud på de billeder jeg har XD haha!

  Simone
  Microcut.dk

  • Jeannette
   Forfatter
   13. marts 2018 / 19:56

   Hej Simone

   Beklager at du først får svar nu. Har slet ikke været på bloggen i oceaner af tid 🙂 Måske man skulle komme igang igen :).

   Men hold da op. Paragliding i Nepal lyder vanvittig spændende. Der tror jeg også, at jeg ville have været mere end optaget af naturen.
   Alanya´s bjerge, strand og Middelhavet er smukt, men er ikke sikker på at det kan måle sig med naturen i Nepal 🙂

 2. Alice Iversen
  11. juli 2018 / 16:48

  Hej. Jeg er lige kommet hjem fra Alanya, hvor jeg også prøvede Paragliding. Det var fantastisk at svæve nedad. Jeg nød det til fulde. Jeg købte også dvd’en, og mine børn synes, at det var sejt gjort. Jeg må lige fortælle, at jeg bliver 75 år til september. Jeg fik også highfive i butikken, mens jeg ventede på dvd’en skulle blive færdig.

  • Jeannette
   Forfatter
   25. september 2018 / 7:58

   Hej Alice
   Beklager at du først får svar nu 🙂
   Jeg skriver desværre ikke på bloggen mere.

   Men hold op hvor er du sej. Håber at jeg er lige så frisk når jeg når til de 75.
   Jeg håber også, at jeg snart kan få lov til at tage en tur mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *